אמא שלי.. איך שאני רואה אותה אני מתחילה להזיל ריר והבטן לקרקר.
כמו הכלבים של פבלוב, היא לגמרי הפעמון שלי.
והיא מצידה לא יכולה לראות אותי לא לועסת, איך שאני מגיעה אליה ישר מציעה לי משהו לאכול גם אם בדיוק סיימתי ארוחה טובה ואני מפוצצת! לא איכפת לה, בתוך תוכה היא רק רוצה לראות אותי אוכלת..
ואז כשזה קורה היא מתיישבת ובוהה בי בקטע קריפי לחלוטין, איך אני מעמיסה ביס ביס על המזלג בצורה מושלמת שמכילה את כל הטוב שהצלחת מציעה בביס אחד מדויק, ואני רואה את הנחת על הפרצוף שלה כשהצלחת נשארת ריקה ונקייה ברמה שאפשר ישר להחזיר לארון.
לאמא שלי יש מומחייויות (יש מילה כזאת? מומחיות ברבים בקיצור) רבות שזה נוגע לבישול ואחת ממנות הדגל שמשאירה תבנית ריקה בסוף ארוחה היא פשטידת הבצל AKA פשטיצילי. אוי ואבוי לה אם היא מגיעה בלעדיה.
אז את הפוסט הזה אני מקדישה לאישה שהחדירה בי את האהבה הגדולה לאוכל ולמטבח, ואתם לכבוד זה תקבלו את המתכון לפשטידת בצל הכי טעימה שתאכלו בחיים. תודו לי אחרי זה.
הפשטיצילי - פשטידת בצל אלוהית מבית אמא.

נחמם תנור ל - 180 מעלות
נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.
נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.
נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ של אמא: שימוש בתבנית קרמיקה עם גלזורה עוזר לבצק להשתחרר בקלות (לא משמנים את התבנית כי יש מספיק חמאה בבצק)
אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.
נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).
במקביל, נחמם מחבת ונאדה עליה את הבצל עם 30 גרם חמאה וכף סוכר עד שמזהיב.
נוסיף את שאר החמאה וכשנמס, נוסיף את הקמח. נערבב 2 דקות ונוריד מהאש.
נוסיף לתערובת את הביצים, שמנת/יוגורט ותבלינים ונערבב היטב.
נשפוך את תערובת המלית על הבצק ונפזר מעל את גבינת הקשקבל.
נכניס לתנור לכ - 40 דקות או עד שמזהיב.
עדיף לתת לפשטידה לעמוד 10 דקות לפני שחותכים.
מרכיבים
הוראות הכנה
נחמם תנור ל - 180 מעלות
נערבב את כל חומרי הבצק, עד להתגבשות בצק גמיש ולא דביק.
נחצה את הבצק ל - 2. חצי אחד לשים במקרר לשעה לפחות לפני האפייה, חצי שני אפשר להקפיא לפעם הבאה.
נרדד את הבצק ונרפד איתו את תבנית האפייה. חשוב לעלות עם הבצק על השוליים של התבנית. טיפ של אמא: שימוש בתבנית קרמיקה עם גלזורה עוזר לבצק להשתחרר בקלות (לא משמנים את התבנית כי יש מספיק חמאה בבצק)
אחרי שריפדנו את התבנית בבצק, נעבור עם מזלג בעדינות ונעשה חורים קטנים בבצק.
נשים מעל הבצק נייר אפייה ונשפוך מעל שעועית ונאפה את הבצק כ – 7 דקות (השעועית עוזרת לבצק לא לעלות, אפשר לשמור את השעועית לפעם הבאה שנאפה).
במקביל, נחמם מחבת ונאדה עליה את הבצל עם 30 גרם חמאה וכף סוכר עד שמזהיב.
נוסיף את שאר החמאה וכשנמס, נוסיף את הקמח. נערבב 2 דקות ונוריד מהאש.
נוסיף לתערובת את הביצים, שמנת/יוגורט ותבלינים ונערבב היטב.
נשפוך את תערובת המלית על הבצק ונפזר מעל את גבינת הקשקבל.
נכניס לתנור לכ - 40 דקות או עד שמזהיב.
עדיף לתת לפשטידה לעמוד 10 דקות לפני שחותכים.
פצצה…. מניסיון
מי שיודע, יודע!