שתיים באחד

קטגוריהרמת קושיקלול

פאד קפאו ולארב גאיי ב-18 דקות. הייתם מאמינים?

סופסוף חזרה אמיתית לשגרה. לא קורונה ולא חגים, אלא שגרה טהורה ורגילה.

עם יום ראשון דיכאון, חזרה ארוכה ללא חגים, מועדים וחופשים באופק והבנה עמוקה שכל שבוע יהיה מלא מתחילתו ועד סופו בחיים רגילים לחלוטין. זה מנחם ומבאס בו"ז.

אז לכבוד יום ראשון אמביוולנטי שכזה הכנתי לכם מתכון אחד שאפשר לעשות ממנו שתי מנות נהדרות ומפנקות שמממממש קל להכין.

הבסיס הוא אותו בסיס, ההבדל בצורת ההגשה והתוספות.

שתי המנות מגיעות מהמטבח התאילנדי, האחת היא פאד קפאו (עוף קצוץ על מצב של אורז וביצת עין מעל) והשניה לארב גאיי (כוסות חסה ממולאות בעוף קצוץ).

תכינו לכם סיר עם הבסיס וכל יום תוכלו להתפנק עם מנה אחרת.

מתכון אחד, שתי מנות תאילנדיות. פאד קפאו ולארב גאיי. שלוקח דקות ספורות להכין והן בריאות וטעימות, נותנות את הגיוון ושבירת השגרה שנצטרך בתקופה הקרובה.

פאד קפאו ולארב גריי

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה10 דקותזמן בישול8 דקותסה"כ18 דקות

לבסיס:
 500 גר' הודו טחון (ניתן להחליף לכל תוספת שתרצו: טופו מגורד, בקר טחון, דג לבן טחון וכו')
 4-5 שיני שום פרוסות דק
 אצבע ג'ינג'ר קצוץ דק
 2 פלפל צ'ילי פרוס דק
 בצל סגול קצוץ דק
 3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
 חופן עלי כוסברה קצוצים גס
 חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
 חופן עלי נענע קצוצים גס
לרוטב
 2 כפות סויה
 כפית שמן שומשום
 כף מירין
 כף חומץ אורז/מיץ מחצי לימון
להגשה
 פאד קפאו – אורז, ביצת עין וצ'ילי פרוס (לא חובה)
 לארב גאיי – עלי חסה עגולה
 לשניהם – עלי כוסברה

1

נחמם מחבת עמוקה, נוסיף מעט שמן זית ונקפיץ כדקה שום, ג'ינג'ר, בצל סגול ופלפל צ'ילי.

2

נוסיף את ההודו הטחון ונקפיץ עד שמשנה את צבעו לחלוטין, בערך 5 דקות.

3

בנתיים, נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה ונוסיף למחבת. נערבב היטב.

4

נוסיף בצל ירוק ועשבים ירוקים ונערב עוד דקה.

הגשה
5

פאד קפאו – על מצע של אורז נניח מהמוקפץ ומעליו את ביצת העין, נפזר מעט עלי כוסברה וצ'ילי פרוס.

6

לארב גאיי – נמלא את כוסות החסה במוקפץ ונפזר מעט עלי כוסברה.

פאד קפאו ולארב גריי

מרכיבים

לבסיס:
 500 גר' הודו טחון (ניתן להחליף לכל תוספת שתרצו: טופו מגורד, בקר טחון, דג לבן טחון וכו')
 4-5 שיני שום פרוסות דק
 אצבע ג'ינג'ר קצוץ דק
 2 פלפל צ'ילי פרוס דק
 בצל סגול קצוץ דק
 3-4 גבעולי בצל ירוק קצוצים
 חופן עלי כוסברה קצוצים גס
 חופן עלי בזיליקום קצוצים גס
 חופן עלי נענע קצוצים גס
לרוטב
 2 כפות סויה
 כפית שמן שומשום
 כף מירין
 כף חומץ אורז/מיץ מחצי לימון
להגשה
 פאד קפאו – אורז, ביצת עין וצ'ילי פרוס (לא חובה)
 לארב גאיי – עלי חסה עגולה
 לשניהם – עלי כוסברה

הוראות הכנה

1

נחמם מחבת עמוקה, נוסיף מעט שמן זית ונקפיץ כדקה שום, ג'ינג'ר, בצל סגול ופלפל צ'ילי.

2

נוסיף את ההודו הטחון ונקפיץ עד שמשנה את צבעו לחלוטין, בערך 5 דקות.

3

בנתיים, נערבב את כל חומרי הרוטב בקערה ונוסיף למחבת. נערבב היטב.

4

נוסיף בצל ירוק ועשבים ירוקים ונערב עוד דקה.

הגשה
5

פאד קפאו – על מצע של אורז נניח מהמוקפץ ומעליו את ביצת העין, נפזר מעט עלי כוסברה וצ'ילי פרוס.

6

לארב גאיי – נמלא את כוסות החסה במוקפץ ונפזר מעט עלי כוסברה.

פאד קפאו ולארב גריי

שתיים באחד: פאד קפאו ולארב גאיי ב-18 דקות

2 Comments

  1. משתמש אנונימי (לא מזוהה) מאי 31, 2020 at 11:17 am

    מנה מדהימה ביופיה וגם טעימה במיוחד.כל הכבוד.

    Reply
    1. שחר שיצר יוני 3, 2020 at 8:52 am

      תודה רבה 🙂

      Reply

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.