חלת כוסמין טבעונית לשבת

קטגוריה, רמת קושיקלול

יום שישי הגיע והוא בא בדיוק בזמן! חלה טבעונית לשבת - חלת כוסמין מתוקה ואוורירית. 

החזרה לשגרה החזירה את ההבדל הקטן בין ימי החול לסופש ויש את השינוי הזה באוויר שאני כל כך אוהבת.

אין כמו חלה לקבל איתה את השבת. אני לא איזה מאמינה גדולה, אם בכלל, אבל יש משהו ביום שישי ובאווירה שהוא מביא איתו שבא לי לקבל אותו בברכה ובאהבה. מה יותר מקבל ואוהב מחלה טרייה? שומדבר!!

הפעם החלטתי לפנק את הטבעונים שבינינו בחלת כוסמין מפנקת וטעימה שגם מתנגדי רעיון הטבעונות יאהבו. חלה זה חלה, לא יעזור להם!

חלת כוסמין מתוקה, אוורירית וטבעונית לשבת.

חלה טבעונית

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה3 שעות 30 דקותזמן בישול25 דקותסה"כ3 שעות 55 דקות

לחלה
 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא
 1.5 כוסות קמח כוסמין לבן
 כף שמרים יבשים
 2 כפות סוכר חום
 1 כפית מלח
 2 כפות סילאן
 1/3 כוס שמן זית
 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
 1.5 כוסות חלב שיבולת שועל
לציפוי
 שמן זית
 סילאן (לא חובה)
 שקד מולבן פרוס (תרגישו חופשי להחליף למה שאתם אוהבים)

1

ננפה את הקמחים לקערת מיקסר, נוסיף לקמח: שמרים, סוכר ומלח. נחבר למיקסר וו לישה ונתחיל לערבב על המהירות הנמוכה ביותר.

2

נוסיף בהדרגה לפי הסדר: סילאן, שמן זית ושמן קוקוס.

3

נוסיף חלב שיבולת שועל (אפשר מים במקום החלב), קודם נשים כוס אחת ומידת הצורך נוסיף עוד.

4

נמשיך ללוש 10 דקותעד לקבלת בצק אחיד.

5

נשמן מעט קערה ונכניס לתוכה את הבצק נכסה בניילון נצמד ומעליו מגבת ונתפיח לפחות שעתיים.

6

נעביר את הבצק למשטח נקי, נחלק אותו שווה בשווה לפי כמות רצועות הצמה שנרצה לקלוע, ניצור כדור חלק מכל חלק ונניח להתפחה של 15 דקות..

7

ניצור רצועות מהכדורים ונקלע לצמה. נניח את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונתפיח שעה נוספת.

8

נחמם תנור ל – 180 מעלות ללא טורבו.

9

נבריש את החלה בשמן זית שערבבנו עם הסילאן ונפזר מעל את השקדים.

10

נכניס לתנור ל – 25 דקות או עד שמוכן (תלוי בתנור שלכם)

מרכיבים

לחלה
 2.5 כוסות קמח כוסמין מלא
 1.5 כוסות קמח כוסמין לבן
 כף שמרים יבשים
 2 כפות סוכר חום
 1 כפית מלח
 2 כפות סילאן
 1/3 כוס שמן זית
 כף שמן קוקוס בכבישה קרה
 1.5 כוסות חלב שיבולת שועל
לציפוי
 שמן זית
 סילאן (לא חובה)
 שקד מולבן פרוס (תרגישו חופשי להחליף למה שאתם אוהבים)

הוראות הכנה

1

ננפה את הקמחים לקערת מיקסר, נוסיף לקמח: שמרים, סוכר ומלח. נחבר למיקסר וו לישה ונתחיל לערבב על המהירות הנמוכה ביותר.

2

נוסיף בהדרגה לפי הסדר: סילאן, שמן זית ושמן קוקוס.

3

נוסיף חלב שיבולת שועל (אפשר מים במקום החלב), קודם נשים כוס אחת ומידת הצורך נוסיף עוד.

4

נמשיך ללוש 10 דקותעד לקבלת בצק אחיד.

5

נשמן מעט קערה ונכניס לתוכה את הבצק נכסה בניילון נצמד ומעליו מגבת ונתפיח לפחות שעתיים.

6

נעביר את הבצק למשטח נקי, נחלק אותו שווה בשווה לפי כמות רצועות הצמה שנרצה לקלוע, ניצור כדור חלק מכל חלק ונניח להתפחה של 15 דקות..

7

ניצור רצועות מהכדורים ונקלע לצמה. נניח את הצמה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ונתפיח שעה נוספת.

8

נחמם תנור ל – 180 מעלות ללא טורבו.

9

נבריש את החלה בשמן זית שערבבנו עם הסילאן ונפזר מעל את השקדים.

10

נכניס לתנור ל – 25 דקות או עד שמוכן (תלוי בתנור שלכם)

חלה טבעונית לשבת: חלת כוסמין

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.