וואט דה פאקיס

קטגוריה, רמת קושיקלול

מה לעזאזל קורה עם המזג? מה זה הקור הזה? כמה גשם? ולמה אנשים יוצאים לגלוש ברחובות תל אביב עם הסאפ שלהם?
קר לי ומנוכר לי, יש לי חבילת עדשים ירוקות שמצאתי אי שם בסוף המזווה והתוקף עומד לפוג בעוד יומיים.
מרגישה קצת ברת מזל שמצאתי את החבילה לפני שמתה, וחושבת איך אני עושה לימונדה מהלימונים שהיום הזה נתן לי.
אז מה יש לנו? קור כלבים בחוץ וחבילת עדשים = מרק עדשים כיפי ומנחם.
מה אתם קיבלתם מכל זה? מתכון לפאקיס - מרק עדשים יווני להצלת המצב.

פאקיס - המרק שאתם צריכים כדי לשרוד את מזג האוויר הסוער

מרק עדשים

מס' מנות1 מנות
זמן הכנה20 דקותזמן בישול30 דקותסה"כ50 דקות

מצרכים
 שמן זית
 2 בצלים סגולים קצוצים
 2 גזרים קצוצים
 4 גבעולי סלרי קצוצים
 מלח
 פלפל שחור
 2 שיני שום קצוצות
 חבילת עדשים ירוקות (500 גרם)
 1.5 כוסות קוביות עגבניות
 4 עלי מרווה
 2 ענפי אורגנו
 2 עלי דפנה
 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
להגשה (לא חובה אבל מוסיף מאוד!)
 בצל סגול קצוץ
 גבינת פטה (ישנו תחליף מעולה של ויולייף לטבעונים/רגישי לקטוז)

1

מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד לריכוך קל ואז מוסיפים את הגזר, הסלרי ומעט מלח ומאדים על להבה נמוכה עד שהבצל מזהיב (מעט, שלא ישרף לכם).

Ingredients

2

מוסיפים לסיר את השום, העדשים, העגבניות, המרווה, האורגנו, עלי הדפנה והפלפל החריף ומערבבים.

3

מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה ומוסיפים מים עד לכיסוי העדשים ועוד 5 ס"מ מעל.

4

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, או עד שהעדשים רכות.

5

מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומוסיפים את החומץ.
המרק מוכן, כל מה שנותר הוא לשים בקערה, זלפו קצת שמ"ז פוררו מעל פטה טובה עם בצל סגול קצוץ ויש לכם ארוחה חורפית ומנחמת.

הכנתם? תראו לי! צלמו, תעלו לרשתות ותייגו אותי!
לא יצא טעים? אל תספרו לחברים. יצא לכם טעים? יופי! ספרו לי על זה בתגובות כאן למטה

Soup

מרכיבים

מצרכים
 שמן זית
 2 בצלים סגולים קצוצים
 2 גזרים קצוצים
 4 גבעולי סלרי קצוצים
 מלח
 פלפל שחור
 2 שיני שום קצוצות
 חבילת עדשים ירוקות (500 גרם)
 1.5 כוסות קוביות עגבניות
 4 עלי מרווה
 2 ענפי אורגנו
 2 עלי דפנה
 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ
 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
להגשה (לא חובה אבל מוסיף מאוד!)
 בצל סגול קצוץ
 גבינת פטה (ישנו תחליף מעולה של ויולייף לטבעונים/רגישי לקטוז)

הוראות הכנה

1

מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד לריכוך קל ואז מוסיפים את הגזר, הסלרי ומעט מלח ומאדים על להבה נמוכה עד שהבצל מזהיב (מעט, שלא ישרף לכם).

Ingredients

2

מוסיפים לסיר את השום, העדשים, העגבניות, המרווה, האורגנו, עלי הדפנה והפלפל החריף ומערבבים.

3

מבשלים כמה דקות על להבה נמוכה ומוסיפים מים עד לכיסוי העדשים ועוד 5 ס"מ מעל.

4

מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה, או עד שהעדשים רכות.

5

מתבלים במלח ובפלפל שחור, ומוסיפים את החומץ.
המרק מוכן, כל מה שנותר הוא לשים בקערה, זלפו קצת שמ"ז פוררו מעל פטה טובה עם בצל סגול קצוץ ויש לכם ארוחה חורפית ומנחמת.

הכנתם? תראו לי! צלמו, תעלו לרשתות ותייגו אותי!
לא יצא טעים? אל תספרו לחברים. יצא לכם טעים? יופי! ספרו לי על זה בתגובות כאן למטה

Soup

וואט דה פאקיס: מרק עדשים חורפי

השאירו תגובה

האימייל לא יוצג באתר.